БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
ФИЛОЗОФСКА БИБЛИОТЕКА

УРЕДНИК: Mилка Зјачић Аврамовић, Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)


Библиотека је основана с намером да у препознатљивој форми објављује домаће филозофске писце и фундаментална дела светске филозофије.


КАРАКТЕРИ ИЛИ НАРАВИ ОВОГ ВЕКА
КАРАКТЕРИ ИЛИ НАРАВИ ОВОГ ВЕКА
Жан де Ла Бријер
превео Драгослав Илић, прво издање, 2020, 14 х 20 цм, 416 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2534-7
1.430,00 РСД
1.358,50 РСД

„Све је речено, и ми долазимо сувише касно, јер има више од седам хиљада година како људи постоје, и како мисле...“ Тако Ла Бријер почиње своје Карактере. Он је, међутим, успео да каже ипак нешто ново, да смело наслика не само људе свога доба него и човека уопште. И зато се овај писац, рођен пре три века, и чувен по једној јединој књизи, и данас радо чита, не само у својој домовини него и ван ње, као један од најживописнијих сликара противречне људске природе. Из овог издања Ла Бријерових Карактера изостављено је последње, шеснаесто поглавље, О слободним мислиоцима.

О његовом животу, о његовој личности, не зна се много, мање него и о једном од његових великих савременика. Међутим данашња књижевна публика показује све већу радозналост за биографије писаца, за све појединости из њиховог живота, значајне и безначајне; и отуда се развила читава једна врста дела, такозваних биографских романа, где се, поред поузданих података, дају и мање-више вероватне претпоставке. О Ла Бријеру је тих података тако мало да још нико није покушао да реконструише његов животни роман, који је можда био исто тако занимљив као и роман Молијеров, Ла Фонтенов или Расинов.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС