ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗАКОН О ПРИВАТИЗАЦИЈИ
ЗАКОН О ПРИВАТИЗАЦИЈИ
Према стању законодавства од 13. августа 2014.
прво издање, 2014, 14 х 20 цм, 64 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1859-2
220,00 РСД
187,00 РСД

„Због потребе да се убрза и до краја 2015. године оконча процес приватизације преосталих друштвених предузећа, као и потребе да се што пре приватизује јавни капитал и имовина у предузећима у реструктурирању, нови Закон о приватизацији увео је нове моделе, методе и процедуре у процесу приватизације. Тако су, између осталог, чланом 80. утврђени и разлози због којих Агенција за приватизацију може да предложи покретање стечаја субјекта приватизације. Истовремено, усвојене су измене и допуне Закона о стечају којима се покретање и отварање стечаја уређује доследније и прецизније, посебно у погледу обавеза и рокова свих учесника у том поступку. Отуда и наша одлука да се поред Закона о стечају, објави и Закон о приватизацији.“

Миодраг Радојевић, уредник Правне библиотеке Службеног гласника

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС