Два Гласникова вредна издања награђена су признањима УЛУПУДС-а на управо одржаном 65. Међународном београдском сајму књига.

Жири Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, који су чинили Давид Вартабедијан (председник жирија, Сликарско-графичка секција), Данијела Парацки (Дизајн секција), и др Зоја Бојић (Секција за теорију, критику и историју примењене уметности), доделио је награду за комплетну опрему књиге издању Голи живот књижевног југословенства: идеје концептуалне уметности у књижевности 1960–2010, Драгана Ђорђевића, коју је ликовно опремио Горан Ратковић. У образложењу жирија наводи се да уз ненаметљиво поштовање свих дизајнерских стандарда, ова књига одише племенитошћу тог заната.

За допринос теорији уметности награђена је књига Језик ствари: како разумети свет пожељних предмета, аутора Дејана Суђића, коју је уредила Милка Зјачић Аврамовић, а Гласник објавио прошле године. У образложењу се наводи да теорија уметности укључује и теорију примењених уметности, и то је Дејан Суђић на најбољи начин презентовао у овој књизи.

Награда за Издавачки подухват 65. Међународног сајма књига за Сабрана дела Станислава Кракова, као и две награде УЛУПУДС-а додељене Гласнику и његовим издањима, нова су признања Гласниковом издаваштву у целини, чије су књиге и аутори током минуле године награђени бројним престижним наградама у области културе и издаваштва.