Данас је у Лозници свечано отворена књижара Службеног гласника, у којој ће Лозничани убудуће моћи да одаберу квалитетна издања из богате понуде. Отварању књижаре присуствовали су градоначелник Видоје Петровић са сарадницима и директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Видоје Петровић изразио је задовољство што је у прилици да присуствује отварању књижаре Службеног гласника: „Имајући у виду цео опус послова и делатности којима се Гласник бави, биће ово добра прилика за наш град, како за институције, школство, органе правосуђа, тако и за грађане Лознице и околних места. Ово је потврда одговорног приступа Службеног гласника, посвећености и проактивног труда да се широм Србије изгради мрежа књижара, у којима ће грађани читавог региона моћи да задовоље своје потребе“, изјавио је градоначелник.

Младен Шарчевић, обратио се присутним гостима и упознао их с бројним пројектима и плановима Службеног гласника. „Данас смо успели да и у овој регији будемо присутни и као носилац Правно-информационог система, и као национална издавачка кућа која објављује књиге из области историје, географије... У изради је и национални атлас, у току су значајни пројекти о Србији и њеним богатствима, о њеном археолошком благу, винима и виногорјима, воћарству, геонаслеђу. Успели смо да окупимо преко сто високошколских установа и више од педесет института, који су врло радо узели учешће у овим пројектима. Осим тога, са Нишким електронским факултетом развијамо правни систем и у дигиталној форми, па ће наши корисници бити у могућности да гласом претражују прописе. Свака наша књижара је и регионалног карактера, бави се велепродајом у читавом региону, а за љубитеље књижевности ослонићемо се на наше највеће ауторе, попут Андрића, Црњанског, Киша. Управо припремамо Павићеву заоставштину, поводом 40 година од објављивања Хазарског речника. Желимо да будемо национални издавач, за добробит наше деце и нас самих“, закључио је Шарчевић и захвалио градоначелнику и присутнима на топлој добродошлици.

У новој књижари, сви заинтересовани ће моћи да пронађу бројна вредна издања Гласника и других издавача, стручну литературу, као и уџбенике, сувенире, школски и канцеларијски прибор.

Гласник на овај начин наставља да се развија као модерна компанија која послује према европским стандардима, негујући уједно и нашу традицију и културу. Наш приоритетан циљ није само да промовишемо своја издања већ и да штитимо интересе шире друштвене заједнице, пропагирајући праве вредности. Један од начина за остваривање ових циљева јесте управо и ширење наше књижарске мреже.