БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ГАСТРОНОМИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићВАН ГОГОВА ТРПЕЗА У ГОСТИОНИЦИ РАВУ
ВАН ГОГОВА ТРПЕЗА У ГОСТИОНИЦИ РАВУ
Александра Лиф и Фред Леман
превела Марија Димитријевић, прво издање, 2021, 20 х 24 цм, 232 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2633-7
1.540,00 РСД
1.309,00 РСД

У свету има мало места која суштински оличавају све емоције једне епохе. Гостионица Раву, која се налази у Овер-сир-Оазу, малој уметничкој колонији тридесет пет километара северозападно од Париза, једно је такво место. За Винсента ван Гога то је била последња станица у животу – замена за породицу коју никада није имао, место испуњено животом у сенци сопствене изолације.

Ван Гог је дошао у Овер тражећи мир који му је био преко потребан. И данас посетилац може у Оверу да доживи тај исти спокој. Ту су брда која је Ван Гог овековечио, као и старе камене куће, црква... У књизи се налазе и многе Ван Гогове слике и цртежи, старе црно-беле фотографије, многобројни рецепти и њихове илустрације, што све заједно чини ову књигу снажним документом једног времена, које је обележио велики сликар.

Остала је и Гостионица Раву, на крају главне улице у Оверу, у којој више од сто година касније, и даље има места. За вас којима је стало до Ван Гога, увек ће се наћи слободна столица за његовом трпезом.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС