ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић / Ранији уредници: Јово Вукелић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић


Ранији уредници: Јово Вукелић

ЗБИРКА РЕШЕНИХ ТЕСТОВА ИЗ МАТЕМАТИКЕ
ЗБИРКА РЕШЕНИХ ТЕСТОВА ИЗ МАТЕМАТИКЕ
Пријемни испити на факултетима 2016-2020
Добрило Ђ. Тошић, Нина Д Станковић
прво издање, 2021, 16,5 х 23,5 цм, 288 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2700-6
550,00 РСД
468,00 РСД

Ова књига садржи 50 рокова (1.000 задатака) са неколико факултета Универзитета у Београду (Електротехнички, Математички, ФОН, Грађевински, Саобраћајни, Машински, Рударско-геолошки, Физички).

Читалац ће приметити да се тежине задатака на појединим факултетима знатно разликују. Затим, неки факултети бодују задатке са истим бројем поена. Међутим, погрешно је то потцењивати. Постоји мишљење да би било исправније да тежи задаци доносе мање поена, а лакши више поена. Заиста, ако неки кандидат не зна да одговори на лакше питање, треба да буде више „кажњен" и обрнуто.

Пријемни испити у облику тестова уведени су код нас далеке 1990. године. Први рок је одржаван крајем јуна, а други (ако није попуњен број места) у септембру. Пре тога, на пријемним испитима задавани су класични задаци, при чему се пријемни испит полагао крајем септембра. У перспективи, за коју годину, према одређеним најавама, може се догодити да се систем поново промени и овакав вид пријемних испита укине.

Руководећи се изнетим чињеницама, ова књига је свакако својеврсни „задњи воз" пред одлазак у будућност. Без обзира на могуће промене у формату пријемних испита, оваква литература сигурно ће бити од користи и у будућности, где будуће студенте извесно чекају нови писмени задаци, контролни испити и завршни испити у виду тестова.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС