ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР ЗАКОНА О ВАНПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ВАНПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ
Са одабраном судском праксом и примерима поднесака, решења и јавнобележничких исправа - Према стању законодавства од 8. фебруара 2022. године
Гордана Станковић, Милена Трговчевић Прокић
треће измењено и допуњено издање, 2022, 16 х 24 цм, 1052 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2785-3
4.400,00 РСД
3.740,00 РСД

Коментар Закона о ванпарничном поступку аутора први је свеобухватни рад ове врсте у примени Закона о ванпарничном поступку Републике Србије. Објављивање ове књиге својеврстан је подухват због обима и квалитета садржине јер до сада у домену ванпарничне материје није било дела које представља спој научне и практичне обраде законске материје. „Коментар Закона о ванпарничном поступку“ садржи одабрану осавремењену судску и јавнобележничку праксу, осим примера поднесака и оригиналних судских одлука и јавнобележничких записа.

Треће измењено и допуњено издање усклађено је с новим законским решењима у појединим правним областима од значаја за ванпарничну процедуру и допуњено новим сентенцама и примерима из судске и јавнобележничке праксе. Коментар је усклађен са Законом о допуни Закона о ванпарничном поступку („Службени гласник РС“, број 14 од 7. фебруара 2022. године).

Коментар је намењен је широком кругу корисника који у својој свакодневној практичној делатности тумаче и примењују правила Закона о ванпарничном поступку.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС