БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ПАЛАТА БЕЗ СТОЛИЦА
ПАЛАТА БЕЗ СТОЛИЦА
Бриџид Брофи
превела Марковић Наташа, прво издање, 2024, 13,5 х 20 цм, 356 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2824-9
1.540,00 РСД
1.463,00 РСД

 

Палата без столица је саркастичан, бриљантно стилизован и вешто написан барокни роман о савременом свету. То је фикција о митском модерном краљевству препуном шпијуна, бирократа, атентатора, комуниста, агената. Њиме влада умирући краљ, уз подршку краљице вегетаријанке, принчева који не желе да наследе престо и принцезе чији су љубавници углавном женски. Палата без столица је необична књига која кроз фантастични наратив заправо упућује критику савременом друштву, чије су одлике: трагично, комично, апсурдно и потпуно тачно.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС