БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Владимир Кецмановић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Горан Петровић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПЛАЧ МАЧКЕ БОЖИЈЕ
ПЛАЧ МАЧКЕ БОЖИЈЕ
Ђорђе Д. Сибиновић
прво издање, 2021, 13,5 x 20 цм, 180 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2693-1
880,00 РСД
748,00 РСД

Роман посвећен Горану Паскаљевићу, славном редитељу, из пера његовог дугогодишњег пријатеља!

 

„Хоћу да снимим још један, другачији филм о болесној девојчици. Филм о разлици које се сви код нас плаше и згражавају. Хоћу метафору различитости која ће показати да није љубав ако волимо само оне који су нам слични. Хоћу да покажем како можемо бити бољи људи само ако схватимо да нас разлика одређује према другима и према себи. Зато сам те звао."

Горан Паскаљевић

 

Тамо где живот престаје почиње илузија, филм и уметнички објективизована жеља да све буде лепше и шареније. На том путу се загуби и истина, постане неважна, жеља да се ствари виде лепше, немоћ и страх од сусрета са болом, потисне је далеко у заборав, у несвесно. Али шта ако стварност постане већа од тог стереотипа, шта ако истина неће да се повуче а бол постаје све већи и стварнији? Тада, као у овој књизи, живот направи другачију филмску поделу у којој се стварно живи и умире, без срећног краја и сетних погледа у сумрак док одјавна шпица полако цури. Ђорђе Сибиновић је написао књигу о пријатељству и просторима где се оно најбоље види. То су она места где волимо блиске људе упркос и у инат свему и где неминовно постајемо део туђег бола и несреће. Не постоје туђе среће и туђе туге, постоји само један живот у коме се све дешава у истој равни и истој судбини. Ако затворимо очи нећемо видети али ћемо бити виђени. Ово је роман о људима који гледају у таму јер више не верују светлу. О вери која се супротставља Божијим законима, не због побуне већ због снаге љубави. Зато је живот најузвишеније стварање и зато је свака магија која слика и говори другачије - лаж.  

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС