БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ПОД СУНЦЕМ
ПОД СУНЦЕМ
Јулија Фједорчук
превела Милица Маркић, прво издање, 2023, 13,5 х 20 цм, 320 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2823-2
1.650,00 РСД
1.567,50 РСД

Под сунцем Подласја, између Нарве и Буга мучили су се, волели, тражили сопствени пут, видели  патњу и смрт.

Централне фигуре ове приче су Миша и Милка, њихова лепа, осебујна веза, њихов заједнички живот и тешки избори који су стајали пред њима. Сећања јунака воде нас како на путовање кроз време, у предратни период и трагичне ратне године, тако и кроз простор – од Бјалистока преко Варшаве и Сарајева, па све до Урала.

Захваљујући кутији сећања враћају се личности и приче из прошлости: Мишин отац, заборављене избеглице, ексцентрични учитељ Франћишек, страствена Маријана коју називају ђаволовом наложницом, као и прозорљива Нађа која је имала дар унутрашњег сагледавања – онога што је у људима, у животињама, и под земљом. Личности у овој повести, међутим, нису само људи него и  птице, реке, дрвеће, цвеће, траве.

„Чудно је сећање; пребира по догађајима како му се прохте, претреса мисли и извлачи из њих оно што му се свиди, а остало засипа песком...“

Јулија Фједорчук

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС