БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Владимир Кецмановић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Горан Петровић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПРЕ НЕГО ЂАВО ДОЂЕ ПО СВОЈЕ
ПРЕ НЕГО ЂАВО ДОЂЕ ПО СВОЈЕ
Вељко Мијушковић
прво издање, 2022, 14 х 20 цм, 172 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2852-2
770,00 РСД
654,50 РСД

Деведесете су у пуном јеку. Корупција цвета. Академска заједница посрће. Политичке структуре дивљају. Београдски асфалт је врео. Похлепа не јењава. Страсти букте. Сујета прождире. „Нико није могао ни да претпостави какве трагедије ће се из те ноћи изродити. И да ће ђаво доћи по своје.“ Може ли се мали човек одупрети?

Београд, 1990. година. Док нарастају и сазревају националистичке тензије у свим републикама СФРЈ, а звецкање оружја које се све више чује не слути на миран епилог утопије зване Југославија, серија несрећних догађаја бациће у динамични вртлог политичких и личних комешања и јунаке ове приче. Шта може зауставити манијакални темперамент смртно опасне докторке психологије и татине обожаване ћерке? Да ли је једина утеха емотивно посрнулог и психички нестабилног адвоката дно кристалне чаше за виски, нада у нову љубав или пак убиство? Који улог је спреман да приложи превејани политичар да би се нашао и остао на врху пирамиде сунца и када прођу барикаде? Држати се слепо ригидних моралних начела патријархалне средине или утонути у чари прељубе, дилеме су девојке пред тешким животним изборима. Како да осиона аутократкиња задржи контролу над структуром која се распада и сачува власт по сваку цену?

Питања много, времена мало, часови брзо се броје... пре него ђаво дође по своје!

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС