ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јово Вукелић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Златица Ђокић Катанић


Ранији уредници: Јово Вукелић

ЗАМАК
ЗАМАК
Франц Кафка
приредио и превео Јовица Аћин, прво издање, 2022, 13,5 х 20 цм, 408 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2592-7
1.430,00 РСД
1.215,50 РСД

Вечност дуго траје, нарочито при крају.

 

Први пут код нас имамо све што је, до последњег фрагмента, у свом кратком животу, у креативној прози написао Франц Кафка, један од горостаса светске књижевности. У овој колекцији је и збирка свих његових цртежа, међу којима су и новооткривени. Најзад, колекцији је приложен и једини аутентичан разговор с писцем, као и сабрани записи Валтера Бенјамина о Кафки, који су од њиховог настанка до данас остали најподстицајнији увиди у нерешиву и болну загонетку о моћном и универзалном смислу који је прашки књижевник уткао, као мало ко други, у своје незаборавно дело.

 

Беспоштедан лов на човека познатог као К. и његова бескрајна борба са скривеном бирократском влашћу да би доспео у замак, вероватно је Кафкино највише аутобиографско дело.

Џ. М. Куци

 

Кад сам прочитао први редак Кафкиног Преображаја, био сам ошамућен. Помислио сам да нико на свету тако не пише осим Кафке. Да сам Кафку читао раније, и ја бих знатно раније почео да пишем.

Габријел Гарсија Маркес

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС