ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ
КОМЕНТАР ЗАКОНИКА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ
Према стању прописа од 2. фебруара 2022. године
Горан П. Илић, Миодраг Мајић, Слободан Бељански и Александар Трешњев
једанаесто измењено и допуњено издање, 2022, 16 x 24 цм, 1.500 стр, тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2803-4
4.400,00 РСД
3.740,00 РСД

Иако важећи Законик о кривичном поступку не може више да буде означен као „нови“ кривичнопроцесни кодекс, бројна су питања која и даље искрсавају у вези с његовом применом. Због тога не представља изненађење објављивање једанаестог измењеног и допуњеног издања Коментара, с обзиром на то да је у претходним годинама ова књига наишла на завидан пријем у стручној јавности. И овога пута аутори су настојали да оправдају указано поверење те су понудили тумачења процесних ситуација које у пракси изазивају одређене недоумице. Због тога је ово издање, знатно обимније у односу на претходно издање Коментара.

Ново издање Коментара осавремењено је новим тумачењима и обогаћено ажурираном судском праксом домаћих судова, Уставног суда, али и Европског суда за људска права. У овом издању читаоци имају прилику да се упознају са више од 150 нових одлука у поступку по жалби, пракса Врховног суда је ажурирана са више од стотину нових одлука, а коришћено је и око 130 одлука Европског суда за људска права.  

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС