БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција РАЗЛИКА

Другачије читање књижевне, културне и уметничке баштине без идеолошких предубеђења; истовремено, то значи да су аутори ових студија и расправа изузетни зналци феномена и појава којима се баве. Право на различитост подразумева и полемику и апотеозу, дакле суочавање и сучељавање са оним што је и традиција и савременост наша.

КЊИЖЕВНИ ИСТОРИЧАР МИЛОШ САВКОВИЋ
КЊИЖЕВНИ ИСТОРИЧАР МИЛОШ САВКОВИЋ
Гвозден Ерор
прво издање, 2008, 11 x 17,7 цм, 167 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-7549-792-9
550,00 РСД

У сажетом животопису, који – као да представља дело у малом – успешно врши и улогу увода у целу студију, аутор прати Милоша Савковића од родитељског дома, основне школе и крагујевачке гимназије, преко студија, у семинару Павла Поповића, затим у Лајпцигу, па у Паризу, до професуре у Другој београдској, кроз књижевну, просветну и научну делатност до ратних невоља, раду у штабу Првог батаљона НОВ Србије и мученичке смрти.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС