БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ИЗАЗОВИ XXI ВЕКА

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)



ДЕМОКРАТИЈА
ДЕМОКРАТИЈА
Епизодна мистерија
Мијат Дамјановић
саиздаваштво са Универзитетом Мегатренд, прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 440 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0939-2
726,00 РСД

Књига Мијата Дамјановића ДемократијаЕпизодна мистерија представља ауторово свеобухватно разматрање савремене демократије као политичког облика у свим њеним димензијама, њеној амбивалентној природи, узлетима и падовима, искушењима и противречностима, разматрајући њене бројне предности као политичког облика, али и не тако мала ограничења. Аутор пише о бројним препрекама у њеној реализацији, излажући своје критичке судове о природи, смислу и дилемама савремене демократије на нов, свеобухватан начин изван идеолошких ограда, предрасуда и стереотипа и некритичког глорификовања, или пак, негирања.

Књига се састоји из петнаест поглавља посвећених различитим аспектима савремене демократије, а на крају је опремљена индексом имена и индексом појмова, као и релевантним Интернет адресама.

На трезвен, промишљен и критички начин судећи о њеним менама и противречностима, како у националним оквирима, тако и глобалним перспективама, аутор нам нуди једну целовиту слику савремене демократије. Тако аутор промишља њене најзначајније аспекте, разматрајући савремене дискурсе демократије, место и улогу државе, политичких странака, друштвеног капитала, цивилног друштва, јавне, управе и медија у њеном обликовању и преобликовању. Посебно поглавље је посвећено расправи о глобализацији, као и актуелним међународним политичким и економским иницијативама, форумима, самитима, владиним и невладиним организацијама и удружењима. Рукопис је богато емпиријски заснован и теоријски утемељен.

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС