БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Реч је о речницима, енциклопедијама, лексиконима и кратким историјама који се односе на свакодневни живот, али се такође баве необичним, бизарним, откаченим и искошеним темама из света уметности, религије, историје, јавног живота, комуникације и природних појава. Могу бити у служби широког слоја читалаца: од студената до радозналих и доконих људи.


РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ПАРИЗ
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ПАРИЗ
Никола д' Етјен д'Орв
превела Сања Недељковић, прво издање, 2022, 12 х 20 цм, 456 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2468-5
1.430,00 РСД
1.215,50 РСД

„Да ли сам заљубљеник у Париз? И те како! Пристрасни заљубљеник, носталгични заљубљеник, несносно наметљиви заљубљеник. Али и искрени заљубљеник, заљубљеник сладокусац, помахнитали заљубљеник. Одабрати једно значи одрећи се другог: зато сам стиснуо зубе и препустио се својим страстима, знатижељи и сећањима. Зато овај речник није ни туристички водич, ни сажетак историје Париза, ни збирка препоручених адреса. Од Аеродрома до Животиња, од Андреа Арделеа до Катакомби, од Бијевре до Пале Роајала, он представља субјективни хербаријум града који припада само мени и који не бих мењао ни за шта на свету. Добро дошли у мој Париз!“

Никола д’Етјен д’Орв (1974) писац је и новинар. Париз је позорница (готово) свих његових романа и (готово) свих његових чланака. Не намерава да живи било где другде.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС