БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција СЛИКА И РЕЧ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић


Српска књижевност има лепу есејистичку традицију у дијалогу с песничком уметношћу, филозофијом и уметношћу уопште. Требало би да то буде антологијски увид у стварност српског есеја данас. Наравно, и у „разговору“ с традицијом трагаће се за блиставим тренуцима најслободније и најузбудљивије форме мишљења. Дакле, на дневном реду је есеј као заносна, очаравајућа стваралачка игра.

ГЛЕ!
ГЛЕ!
Бедекер једног лакомисленог Канта
Ласло Блашковић
прво издање, 2016, 20 х 24 цм, 124 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1069-5
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

После свега, иза путовања, ма колико дискурс путовања био весео и шарен, у устима остане исти укус као после Камијеве меланхоличне реченице која вели да је у свету без илузија сваки човек странац, каже путописац. Стога, књига путописа Ласла Блашковића идеална је прилика да гле!дајући земље и градове очима једног писца постанете светски путник седећи у својој соби.

Добитник награде „Љубомир П. Ненадовић” за најбољу путописну књигу на српском језику у 2016/2017.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС