БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

МРЕЖЕ РЕВОЛТА И НАДЕ
МРЕЖЕ РЕВОЛТА И НАДЕ
Друштвени покрети у доба интернета
Мануел Кастелс
превела Вања Савић и Даниела Николић, прво издање, 2018, 15 x 23 цм, 276 стр., латиница, броширан повез
ISBN 978-86-519-2105-9
1.760,00 РСД
1.672,00 РСД

У књизи Мреже револта и наде представљена су истраживања нових форми друштвених покрета и протеста који се данас јављају у свету, од арапских побуна до покрета индигнада (огорчених) у Шпанији, те од покрета „Окупирај Волстрит“ до друштвених протеста у Турској, Бразилу и другим државама. Док се ови и слични друштвени покрети разликују на много начина, постоји нешто што им је заједничко: сви су неодвојиво испреплетани са стварањем аутономних комуникационих мрежа заснованих на интернету и бежичној технологији.

Хиљаду речи је мало да се искаже богатство овог невероватно тачног приказа данашњих покрета.
American Journal of Sociology

Неопходна књига за оне који су заинтересовани за начин на који друштвени покрети комуницирају у умреженом друштву како би схватили промене социјалних вредности које тако настају.
International Journal of Public Opinion Research

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС