БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Реч је о речницима, енциклопедијама, лексиконима и кратким историјама који се односе на свакодневни живот, али се такође баве необичним, бизарним, откаченим и искошеним темама из света уметности, религије, историје, јавног живота, комуникације и природних појава. Могу бити у служби широког слоја читалаца: од студената до радозналих и доконих људи.


РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ИНДИЈУ
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА У ИНДИЈУ
Жан-Клод Каријер
превела Олгица Стефановић, прво издање, 2019, 312 стр., 12 x 20 цм, броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2264-3
1.210,00 РСД
1.029,00 РСД

Индија се опире погледу ништа мање него разуму: мноштво народа, језика, обичаја, веровања, занимања. Мноштво прошлости у мноштву садашњости. Могли бисмо помислити да таква земља не постоји. Ипак, индијска демократија функционише и сви ти народи делују као један.

Којим чудом? Овај речник – у коме би љубав желела да не буде слепа – покушава да одговори на то питање током непрестаног и веома индијског цикцак путовања од места до места, од бога до бога, од човека до човека и од случаја до случаја. Водич нам је Махабхарата, велики епски спев који чини невидљиво али свемоћно везиво Индије, илузије која своју стварност налази само у спеву.

Жан-Клод Каријер (1931), француски писац, драматург и сценариста. Код нас су преведене његове књиге Разговори са далај-ламом, Не надајте се да ћете се решити књига (разговори Жан-Филипа де Тонака са Жан-Клодом Каријером и Умбертом Еком), Речник глупости и грешака у расуђивању (коаутор са Гијем Бештелом), Летовање господина Илоа и Гојине утваре (коаутор са Милошем Форманом).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС