БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ СВАКОДНЕВНОГ ЖИВОТА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Реч је о речницима, енциклопедијама, лексиконима и кратким историјама који се односе на свакодневни живот, али се такође баве необичним, бизарним, откаченим и искошеним темама из света уметности, религије, историје, јавног живота, комуникације и природних појава. Могу бити у служби широког слоја читалаца: од студената до радозналих и доконих људи.


РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
РЕЧНИК ЗАЉУБЉЕНИКА ВИНА
Бернар Пиво
превео Милојко Кнежевић, треће издање, 2017, 12 х 20 цм, 336 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0664-3
990,00 РСД
842,00 РСД

„У Речнику заљубљеника вина присећам се само онога што знам, што волим, и што у мени буди страст. Има у њему аутобиографи је, штива, успомена на врења, подруме, столове и шанкове... Ипак, ево шта је најважније: вино је култура. Култура гајења винове лозе, али и гајења духа. Тежња ове књиге је да ту културну димензију једног универзалног производа широке потрошње приближи времену које вину не придаје значај нимало већи него алкохолу добијеном из кукуруза или из кромпира. Можда ће изгледати чудно што често с лакоћом и са забавом говорим о нечему што шкропи наша уста и наше душе. Мени је вино радост. Зашто би, онда, моје мастило било кисело, опоро или тупо. Има један израз који на прави начин исказује друштвену улогу вина у Француској: часно вино. Овај Речник заљубљеника вина жели да буде радосно, часно вино.“

(Бернар Пиво)

Радијски и телевизијски новинар, Бернар Пиво, пуних двадесет осам година, на другом програму Француске телевизије (France 2), уређивао je и водио емисије посвећене књижевности: Отворите наводнике, Апострофи, Културна чорба.

Књига је илустрована цртежима Алена Булдуира.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС