БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА

Уређивао: Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до краја 2012)


Економска едиција усмерена је на књиге из области економије, али и на оне које истражују њене везе са политиком, правом, социологијом, етнологијом... Првенствено се бави Србијом, али не занемарује ни светске токове. Окренута је садашњости, али садржи и књиге о прошлости. Бави се и актуелним и теоријским питањима. Објављује дела великана светске економске мисли, али и талентованих домаћих младих аутора.


ИСТОРИЈА ЕКОНОМСКИХ ИДЕЈА
ИСТОРИЈА ЕКОНОМСКИХ ИДЕЈА
Агнар Сандму
превела Ратка Крсмановић Исаиловић, прво издање, 2013, 15 x 23 цм, 431 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1534-8
990,00 РСД
940,50 РСД

Тешко да се може написати књига о историји економских идеја која би могла да покрије развој свих могућих подобласти. У сваком случају, у тај подухват не би могао да се упусти само један човек. Питање је и да ли би таква књига имала много читалаца. Скромнија амбиција, и читаоцима наклоњенија, изражена је у приказу развоја науке у неким од централних области економске теорије. Познавање историје економских идеја води нас ка јаснијем разумевању економије као науке у сталном развоју, а тиме и ка дубљем увиду у то од чега се истраживање заправо састоји. Лако се може десити да аисторијски начин, на који се економија обично представља, прикаже ову науку као завршену и коначну. Међутим, историја економских идеја учи нас да су ову науку унапређивали управо они који су у њој увиђали грешке и недостатке.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС