БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНЕ НАУКЕ

Библиотеку Књижевне науке чине колекције сврстане у оквиру Књижевне теорије и Књижевне историје. На тај начин Службени гласник попуњава огромну празнину у српском издаваштву новијег времена, која је настала после гашења фундаменталних библиотека српске културе као што су Књижевност и цивилизација, Сазвежђа, Књижевни погледи и многих других. Намера је да се објављују најзначајнија остварења светске књижевнотеоријске мисли – дела која припадају традицији а у много чему су битно одредила контекст модерне науке о књижевности, и остварења настала у новијем времену, и она која се намећу својом изузетном иновативношћу. Наравно, и оно што је модерно у српској науци о књижевности, а део је традиције, и оно што је новина чиниће ову библиотеку вишеструко занимљивом (то јест од најстаријих а значајних, па све до најновијих/најмлађих који стварају неку нову научну традицију).

Књижевне науке
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Гојко Тешић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Петар В. Арбутина, Александар Гаталица / Ранији уредници: Наташа Марковић
Затвори
Колекција АВАНГАРДНЕ СВЕСКЕ

УРЕДНИК: Гојко Тешић


Колекција Авангардне свеске – Незнана авангарда у целини је посвећена ауторима и остварењима која су нам или непозната или, због малих тиража у времену објављивања, недоступна. Основна ознака тог пројекта је откривалачког типа; ауторова намера је да на једном месту сачини антологијски избор стваралаца и дела који се својим експериментом уклапају у радикалан, иновативан, речју авангардан поетско-уметнички контекст.
ЗЕНИТ И СИМУЛТАНИЗАМ
прво издање, 2010, 11 х 18 цм, 120 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0513-4
330,00 РСД
Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС