БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић, Светлана Гавриловић, Владимир Рогановић / Ранији уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић
Затвори
Библиотека Lexis — ПОЈЕДИНАЧНА ИЗДАЊА
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Уредници: Борисав Челиковић, Светлана Гавриловић, Владимир Рогановић

Ранији уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић


ЗЕНОНОВ ПУТ
ЗЕНОНОВ ПУТ
Корнелије Квас
прво издање, 2022, 13,5 х 20,5 цм, 188 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2782-2
990,00 РСД
940,50 РСД

Радња романа Зенонов пут смештена је у осам градова: Кембриџ, Вашингтон, Букурешт, Чикаго, Мадрид, Бостон, Москву и Лисабон. Приповедач је истовремено и главни јунак – професор светске књижевности који путује на научне конференције, описује градове и покушава да реконструише роман о међународној завери. Књига почиње убиством на факултету, а завршава откривањем украдених уметничких предмета у тајном сефу у швајцарским Алпима.

Роман почиње описом Зеноновог парадокса, по коме путник никада не може завршити путовање, јер му увек остаје половина непређеног пута. На путу долази до заплета, развоја догађаја и расплета. Књижевна позадина ликова и догађаја омогућава да јунак путује кроз светове уметности и књижевности, а они су, због своје универзалности, изван времена и простора. Путовање више није ограничено на стварност градова, тргова и улица, већ постаје неограничено кретање кроз мисаоне и емотивне лавиринте књижевних, уметничких и филозофских дела. У таквом кретању Зенонов пут никада се не завршава.

(Из Поговора)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС