БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ГАСТРОНОМИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићБЕЛЕШКЕ ИЗ ЛОТРЕКОВЕ КУХИЊЕ
БЕЛЕШКЕ ИЗ ЛОТРЕКОВЕ КУХИЊЕ
Мирјел Лакроа
превела Наташа Марић, прво издање, 2022, 20 х 24 цм, 264 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2706-8
1.870,00 РСД
1.589,50 РСД

Бонвиван који је уживао у добром залогају, сликар Анри де Тулуз-Лотрек страсно је волео кување – чак је написао и много оригиналних и духовитих упутстава за справљање хране.
У књизи се налази 80 изузетних, богато илустрованих рецепата у којима је изражен дух

овог радозналог уметника, заљубљеног у гастрономију. Ту су и старе породичне фотографије, као и многобројни оригинални радови, плакати и његове слике.
Атмосфера Монмартра, француског канкана и многих бистроа евоцира стил Париза почетком XX века, када је живот био испуњен претеривањима: у стварању, у задовољствима, биткама вођеним четкицама, паметним речима, у пријатељствима...

А Тулуз-Лотрек је био човек баш тог времена!

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС