БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИЦИ: Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин
Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ДЕЛА ЉУБАВИ
ДЕЛА ЉУБАВИ
Неколико хришћанских разматрања у облику беседа
Серен Киркегор
превео Предраг Црнковић, друго издање, 2022, 12 х 20 цм, 460 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2394-7
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

Један од најважнијих и последњих Киркегорових радова, први пут на српском језику, представља дубоко испитивање људског срца у којем „отац егзистенцијализма“ уводи читаоца у најскровитије тајне љубави. Она је за њега средишњи аспект човековог постојања и као таква га спасава из изолације и повезује са другима.

У Делима љубави Киркегора је водила сократска свест о читаоцу, у жељи да побуди његово разумевање, али и да га подстакне на акцију. Филозофски рад, написан да би био читан такорећи наглас, може бити изузетан почетак за проучавање Киркегорових списа и дочарање специфичног идеала љубави.

Реч је о љубави према Богу и љубави према ближњима, и отуда се аутор усредсређује на питања односа између нас и других.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС