БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција КЊИГАОНИЦА

УРЕДНИК: Весна Смиљанић Рангелов


Намењена је родитељима с негованом читалачком навиком, коју не подмирују издања типа приручника „Како да...“. За храбре родитеље који преиспитују стварност, поштују уметност и схватају значај културе у одрастању своје деце. Речју – за културне родитеље.

ДЕТЕ И ЕКРАНИ
ДЕТЕ И ЕКРАНИ
Здрава употреба без штетних последица
Жан Франсоа Бах и др.
превео Стеван Јокић, прво издање, 2021, 16 х 20 цм, 278 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2205-6
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

Питање утицаја екрана на људски мозак у срцу је данашње забринутости за будућност света.

На страницама ове књиге Француска академија наука први пут са различитих аспеката извештава о утицају екрана на мозак детета и даје препоруке о опрезности у погледу претеране изложености младих екранима свих врста, као и доказе о добрим странама њихове употребе. Истакнути су резултати научних, медицинских и клиничких истраживања или пак закључци брижљивог промишљања о питањима на која истраживања још немају јасан одговор.

Дате смернице помоћи ће родитељима, наставницима, здравственим радницима и другима који воде бригу о деци и омладини, као и самим младима како би, у сусрету са светом екрана, научили да их користе без пратећих проблема и развоја лоших навика.

Не уводите прерано неинтерактивне екране; настојте да никакве екране не стављате у дечије собе; упражњавајте активности такве да деца у вртићком узрасту буду довољно одвојена од екрана; учите децу да их искључују, учите их САМОКОНТРОЛИ и подржавајте њихову употребу у креативне сврхе; нису све игрице тако зле...

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС