БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић, Светлана Гавриловић, Владимир Рогановић / Ранији уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић
Затвори
РЕЧНИЦИ И ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Уредници: Светлана Гавриловић, Весна Смиљанић Рангелов

Ранији уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић


ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ПОСЛОВНОГ ЈЕЗИКА/AN ENGLISH-SERBIAN DICTIONARY OF BUSINESS ENGLISH
ЕНГЛЕСКО-СРПСКИ РЕЧНИК ПОСЛОВНОГ ЈЕЗИКА/AN ENGLISH-SERBIAN DICTIONARY OF BUSINESS ENGLISH
Зоран Чајка
друго издање, 2021, 15 x 24 цм, 688 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-1147-0
1.870,00 РСД
1.590,00 РСД

Речник је намењен свима који се баве бизнисом и економијом у теорији и пракси, а посебно студентима економије, менаџмента, финансија и банкарства на свим нивоима студија. Речник могу користити и ученици средњих економских школа, полазници специјализованих школа страних језика које у понуди имају Business English, као и запослени у привредном и банкарском сектору који послују с иностранством. Преводиоци, као и сви који користе страну стручну литературу, такође могу користити овај савремени лексикографски приручник.

Друго издање речника садржи око 12.000 основних одредница из више области бизниса и економије. У речнику се налазе најфреквентнији и најактуелнији појмови из многих области савременог пословања. Детаљно је објашњена већина одредница, то јест њихова примена у свим областима у којима се појављују. Поред одреднице приказани су фонетски изговор речи, разлика у изговору и спелингу између британског и америчког енглеског језика, множина именице, врста глагола, а речник садржи и око 40.000 значења, синонима, фраза, фразалних глагола, скраћеница и колокација. За већину одредница приказана је и њихова употреба у реченици. Друго издање проширено је додатком у којем се наводи и око 500 практичних пословних фраза и израза.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС