БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција СВЕТИОНИК
Колекција СВЕТИОНИК

НА КАФИ КОД ШЕКСПИРА
НА КАФИ КОД ШЕКСПИРА
Сања Домазет
треће издање, 2023, 14 х 20,5 цм, 248 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2780-8
1.100,00 РСД
1.045,00 РСД

Ево књиге о путовањима која, баш као и срећа, нема своју алгебру, али има магију – вртоглавицу, попут рулета. Данас, када човек добија свет готов за употребу, пред нама су приче о ходочашћу у магичне куће где су се рађали, бивали, умирали они који су мењали историју постојања на овој грешној земљи, спис о светим домовима где су живели Шекспир, Рембрант, Бетовен, Моцарт, Хундертвасер, Тутанкамон, Ван Гог, Моне, Дирас, Јурсенар, Ромен Гари, Милена Барили, Андрић, Дучић, Љуба Поповић... Књига На кафи код Шекспира открива крвно сродство које постоји између простора, предмета и духова великих људи што још увек лутају одајама својих домова, одгонетајући сагласја између генија и места где су сањали одважне снове. На кафи код Шекспира је дело написано у славу путовања у дубље, етеричније светове кућа оних који су променили судбину света, испили је до последње капи, знајући да је „сваки протраћен тренутак, исцурела крв богова“.

Награде „Љубомир П. Ненадовић“ за најбољу путописну књигу на српском језику у 2021/2022. години

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС