ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Татјана Чомић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јово Вукелић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Татјана Чомић, Златица Ђокић Катанић


Ранији уредници: Јово Вукелић

ПРЕЗИМЕ ЖИВОТА
ПРЕЗИМЕ ЖИВОТА
Невезани разговори
Љубивоје Ршумовић
прво издање, 2023, 20 х 24,5 цм, 220 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2947-5
1.320,00 РСД
1.254,00 РСД

„Невезани“ – то је посебан стил „узајамног причања“, у коме се „иде најдаље“, у коме је новинар мање новинар, а више саговорник, најпре радознао, па онда индискретан, па досадан, и најзад безобразан! (Ово је моје тумачење, које не искључује нечије другачије!)

Разговор је „међусобни говор, причање двeју или више особа, усмена размена мишљења, расправљање“. Дакле, ово и јесу, али и нису, класични интервјуи, надам се да знате шта хоћу да кажем!

С неким саговорницима сам на Ви, с другима на Ти, то зависи од мојих личних односа с њима и њихових према мени! Наравно, уважавам блиске ми особе, па и оно „Ти“ пишем великим словом! Али, без обзира на све, чувао сам се да не намећем ни једнима ни другима своје мишљење, важније ми је било њихово!

Не бежим с мегдана, остајем веран својим питањима, понекад наивним, покаткад глупим! Остајем, такође, одговоран за свако размишљање саговорника, чак и кад се не бих сложио с њима! Својом искреношћу су ме обавезали на то!

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС