БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ

УРЕДНИЦА: Милка Зјачић АврамовићРАЗМИШЉАЈ КАО УМЕТНИК
РАЗМИШЉАЈ КАО УМЕТНИК
… и води креативнији, испуњенији живот
Вил Гомперц
превео Миодраг Марковић, прво издање, 2022, 16 x 20 цм, 216 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2741-9
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

Како размишљају уметници?

Одакле потиче њихова креативност?

Како и ми можемо научити да будемо креативнији?

Дугогодишњи директор лондонске галерије Тејт и уметнички уредник Би-Би-Сија Вил Гомперц тражи одговоре на та питања у свом интелигентном и духовитом стилу који наводи на размишљање. Књига Размишљај као уметник доноси десет кључних лекција о креативности почев од Каравађа до Ворхола, од Да Винчија до Марине Абрамовић.

Уз мудрост, инспирацију и савете Вила Гомперца, којег је часопис Цреативитy из Њујорка уврстио међу педесет најоригиналнијих светских мислилаца, књига Размишљај као уметник је просветљујуćи поглед на навике које људе чине успешним.

Време је да се инспиришете и размишљате као уметник!

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС