ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЛЕКСИКОН ЛАТИНСКИХ СЕНТЕНЦИ И ИЗРАЗА У ГРАЂАНСКОМ ПРОЦЕСНОМ ПРАВУ
СРПСКО-ЕНГЛЕСКИ ЛЕКСИКОН ЛАТИНСКИХ СЕНТЕНЦИ И ИЗРАЗА У ГРАЂАНСКОМ ПРОЦЕСНОМ ПРАВУ
Марија Боранијашевић, Гордана Станковић, Владимир Боранијашевић
прво издање, 2023, 14 х 20 цм, 176 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2891-1
1.980,00 РСД
1.881,00 РСД

Српско-енглески лексикон латинских сентенци и израза у грађанском процесном праву садржи преведене на српски и енглески језик и објашњене термине и сентенце грађанског процесног права као део наслеђених античких цивилизацијских културних добара која су и данас у свакодневној употреби. Аутори овог правничког лексикона припремили су лексикон са жељом да укажу на стручне термине и сентенце креације римских правника и значење појединих латинских термина у савременом грађанском процесном праву.

Ова редакција Лексикона треба да, пре свега, помогне правницима, преводиоцима и медијским посленицима који се служе енглеским језиком да се у свом раду или приликом превођења на једноставнији и погоднији начин информишу или подсете на превод и значење одређених латинских сентенци и термина којима се и данас означавају поједини процесни појмови и институти грађанског процесног права.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС