БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Едиција NOSTRA VITA

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Едиција мемоара, дневника, писама, аутобиографија и биографија уметника, научника, државника и слободних људи који су својим делом и животом мењали слику света и човечанства. Најчешће је реч о људима који су се у животу и времену бунили против света као таквог, дакле наметнутог пролазношћу и безначајношћу, разарајући постојећу слику свога времена и идеја својих савременика.


ЈУЛИЈАН ЗВАНИ АПОСТАТА
ЈУЛИЈАН ЗВАНИ АПОСТАТА
Природослов једне породице из позног Римског царства
Лисјен Жерфањон
превео Бојан Савић Остојић, прво издање, 2021, 14 x 19,5 цм, 516 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-2545-3
1.540,00 РСД
1.309,00 РСД

Биографија отпадника који је умало преокренуо верску судбину Запада

Дело Лисјена Жерфањона, историчара и ерудите драгоценог приповедачког дара, својеврсна је рехабилитација отпадника који је умало преокренуо верску судбину Запада.

Књига о човеку и времену у коме се формирао Нови свет, када је нова религија – хришћанска – стварала себи пут, рушећи и оно што је касније унела у своја начела, веровања и начин живота. Јулијан Апостата је темељна личност и симбол великих превирања, сукоба и прелома у тим историјским временима.

Додатак српског издања књиге Јулијан звани Апостата Лисјена Жерфањона обухвата најзначајније списе самог императора Јулијана у преводу Александра Поповића и закључни текст Ксеније Атанасијевић „Цар Јулијан Апостата“, чиме се ово издање сврстава међу вредна дела у нашој култури.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС