ПОСЕБНА ИЗДАЊА

Библиотека Посебна издања
Посебна издања
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јово Вукелић
Затвори
ПОСЕБНА ИЗДАЊА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Милољуб Албијанић, Златица Ђокић Катанић


Ранији уредници: Јово Вукелић

АНКСИОЗНИ ПОРЕМЕЋАЈИ
АНКСИОЗНИ ПОРЕМЕЋАЈИ
Теорија и пракса
Милан Латас
четврто издање, 2022, 16 x 24 cm, 424 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2702-0
1.430,00 РСД
1.216,00 РСД

Уџбеник под називом Анксиозни поремећаји: теорија и пракса дело је изузетне важности за домаће стручне кругове, јер до сада није било публикација на српском језику које су на овакав начин презентовале основне психопатолошке феномене анксиозних поремећаја, упутства за дијагностику и диференцијалну дијагностику и основне терапијске могућности и препоруке за лечење ових поремећаја. Материјал је изнет систематично и јасно, свестрано и свеобухватно, али не и преопширно. Наглашавају се основни и најважнији аспекти проблематике, док се заинтересовани читаоци упућују на то да кроз дате референце продубе своја сазнања и критички се осврну на ову област. Значај овакве књиге није само у томе што ће задовољити потребу за знањем из области анксиозних поремећаја код професионалаца већ је и у томе што ће и пацијенти и заинтересовани лаици моћи да нађу одговоре на разна питања везана за психопатологију, етиологију и терапију анксиозних поремећаја.

Академик проф. др Душица Лечић Тошевски
Проф. др Срђан Миловановић

Књига др Милана Латаса Анксиозни поремећаји: теорија и пракса свеобухватна је и савремена. Она представља анксиозне поремећаје на начин који олакшава њихово разумевање, препознавање, дијагностиковање и лечење. Ауторов приступ теми анксиозности логичан је, кохерентан и конзистентан. Његов језик је јасан и ток идеја се лако прати. Ауторови искази су утемељени на подацима из литературе и показују његово велико познавање анксиозних поремећаја и одговарајућег истраживачког корпуса из целог света. Посебну вредност књиге представља ауторов лични печат, који књигу чини сасвим oригиналном и још једном показује његово велико искуство у раду с пацијентима који болују од анксиозних поремећаја. Осим тога, то искуство омогућава да се аутор критички односи према дилемама, недоумицама и догматским ставовима. Све ово књигу чини занимљивом не само академској заједници него и широј читалачкој публици.

Проф. др Владан Старчевић

Милан Латас је за књигу АНКСИОЗНИ  ПОРЕМЕЋАЈИ добио годишњу награду Медицинског  факултета  Универзитета  у  Београду за унапређење наставе за школску 2016/2017.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС