ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ПОЛИТИКА И ДРУШТВО

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Библиотеку Политика и друштво основали су знаменити професори Правног факултета (Михаило Илић, Божидар С. Марковић и Милан Жујовић) у Београду, 1937. Обновитељи Библиотеке окупили су се око њених темељних начела – идеје успостављања правне државе и владавине права, развоја демократије и заштите интереса српског народа.


МИСАО О ПРАВУ У ДЕЛИМА СРПСКИХ ПИСАЦА
МИСАО О ПРАВУ У ДЕЛИМА СРПСКИХ ПИСАЦА
Драгољуб Поповић
саиздаваштво са Досије студиом, прво издање, 2011, 12,5 х 18,5 цм, 116 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1023-7
440,00 РСД
374,00 РСД

Мисао о праву у делима српских писац, Драгољуба Поповића је правноестетичка студија, без преседана код нас, у којој се открива и критички проматра правна компонента у делима Доситеја Обрадовића, Григорија Божовића, Иве Андрића, Момчила Настасијевића и Борислава Пекића. Упућен у право, као научник, професор и судија, и истовремено доказани романописац, Драгољуб Поповић је својим двоструким искуством припремљен и предодређен да се, по свему судећи, први код нас усмери на естетичку димензију правног феномена, и то на облике његовог изражавања, испољавања и обрађивања у књижевним делима. Успешност и плодоносност Поповићевог подухвата огледају се у томе што му је пошло за руком да, на основу брижљивог проматрања и разматрања појединих дела петорице српских писаца, предочи читав један спектар правне мисли књижевно обликоване и садржане у тим делима, различна осветљења правног феномена омогућена књижевним поступком и изведена књижевним средствима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС